dimecres, 17 de març del 2010

Viatjant pel parc natural del Cap de Gata

Bon dia amics i amigues, després d'un temps sense escriure res, encetem la historia del viatge per terres andaluses, al cap de gata.
Amb una bici nova després d'un robatori, ens afanyem a fer els primers kilòmetres per aquestes terres. Allotjats en una casa rural de Rodalquilar, anem després d'un bon desdejuni camí la Isleta del Moro. Camí molt agradable encara que amb una bona pujada.
Paisatge molt moruno, amb cases blanques aïllades enmig de les muntanyes. Molt poca urbanització. Tot tremendament verd després de l'hivern que hem tingut. Arriben a la Isleta, es veu que en estiu aquest poble ha de tindre molta vida, durant les falles pareix un poblet quasi abandonat, apenes dos senyors majors pel carrer. La mar picada i amb vent, les vistes des de la roca meravelloses. Continuem pel cami interior fins a Los Escollos, una fortificació a peu de mar. Prosseguim fins a San José per lo que anava a ser una carretera costera al costat dels acantilats, però que les ansies conservacionistes van aconseguir que fora un caminal ple de forats. Arribem a San José i com és reglamentari anem a fer-nos un regalet anomenat cervessetes amb peixet fregit. Continuem a la platja dels genovesos, anomenada així pel desembarcament de tropes genoveses junt a catalanes per contrarestar el poder mulsumà del regne de Granada, una platja enorme sense ninguna edificació.
Bó un lloc que val la pena visitar, el Parc Natural del Cap de Gata, a més a més en aquesta època on no hi ha la pressió del turisme massiu de l'estiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada