diumenge, 18 d’octubre del 2009

L' illa d'Oleron


Illa Situada al centre oest de França, comunicada amb el continent per un pont ben llarg. D'uns trenta quilometres d'ample i a penes deu d'ample, aquesta illa tota plana és ideal per recórrer-la en bici amb els amics o la família. Podem dormir en un dels més de trenta campigs de que disposa l'illa, nosaltres ho varem fer en un a vora mar.
Els amos d'aquest camping havien estat fa quaranta anys en el Perellonet de viatge de noces. Ens preguntaren per l'hotel on es van quedar els primers dies de casats, Hotel Recati, magnific hotel modernista de l'època, on anaven els primers turistes que arribaven a terres valencianes. Ens insistiren molt que, donat que no l'havien trobat en internet, nosaltres en arribar a València els subministrarem informació, doncs algun dia tenien pensat tornar al lloc on passaren una lluna de mel idíl·lica. Però com passa molt en el litoral valencià, fa poc els hem informat, que aquest xicotet i bonic hotel ha estat derruït fa uns anys per edificar algun edifici més gran i rentable.
Tornem a l'illa. Meravella de marees on cada dia es veuen kilòmetres i kilòmetres de fons de mar nua. On n'hi ha una cultura de treballar amb la mar i els seus fruits com en l'horta de València es treballa la terra. Illa dedicada doncs, al turisme i al cultiu d'Ostres. On assistirem a una festa de la ostreïcultura i menjarem ostres, clòtxines i vi blanc a preu de pa.
Illa molt familiar, plena de rutes per a la bici i famílies amb els xiquets en carrets adaptats recorrent-la. A penes edificada, els pobles tots de cases baixes i ben cuidades. Troben paisatge de mar, de bosc, de basses per al cultiu d'ostres, platges, vaques, cavalls, roques i gent meravellosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada